09/11/2019

Nou contract important pentru grupul ITR Engineering din Polonia: IRP pentru tunelurile drumului Express S1

IRP Biuro Projektow Sp.zo.o. a semnat contractul pentru realizarea proiectului tehnic, a detaliilor de execuție și a asistenței tehnice în faza de execuție pentru construcția a patru tuneluri rutiere. Acestea fac parte din construcția noului drum S1 de mare viteză în Polonia.

Proiectul "Superstrada S1: Bielsko-Biała - wiywiec - Zwardo odcinek Przybędza-Milówka (obwodnica Węgierska Górka)" va fi dezvoltat de IRP, împreună cu companii din Polonia și Ucraina, care se vor ocupa de proiectarea și construcția unui lot rutier de mare viteză de aproximativ 12 km. Proiectul va începe în noiembrie 2019, iar lucrările de construcție vor dura aproximativ trei ani. IRP va fi responsabilă de proiectarea integrată a patru tuneluri de-a lungul traseului, fiecare având o lungime de aproximativ 1 km. Lucrarea de proiectare va viza tunelurile în complexitatea lor: proiectare rutieră, hidraulică, ingineria instalațiilor, precum și proiectare structurală și geotehnică.

Ca urmare a acestei achiziții și a celor două proiecte rutiere ale S19 achiziționate în ultimii doi ani, IRP își consolidează prezența în Polonia în proiectarea de drumuri, căi ferate dar, mai ales, în zonele subterane, tuneluri și poduri.