SUPERVIZAREA PROIECTARII SI EXECUTIEI PODULUI SUSPENDAT PESTE DUNARE IN ZONA BRAILA - ROMANIA

CLIENT

Compania Nationala De Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR S.A.)

VALOAREA APROXIMATIVE LUCRĂRII

450.000.000

Anul de construcție

2020

Italrom Inginerie Internationala S.r.l., in asociere, (40%), cu Metroul S.A. (Leider), Sistema S.r.l. si Arex S.r.l., a castigat procedura de atribuire a Serviciilor de Consultanta pentru realizarea Podului de la Braila, unul dintre cele mai importante la nivel mondial. Licitatia, publicata la finele lui 2018 si terminata la jumatatea lui 2019, a fost atribuita pentru o valoare totala de circa 7,3 milioane de euro. 

Acest rezultat reprezinta un obiectiv important pentru Grupul ITR si soseste dupa zece ani de la fundarea societatii romanesti si in acelasi timp cu deschiderea birourilor din Paris si deschiderea pietei franceze. 

Podul suspendat de la Braila reprezinta un important punct de traversare a Dunarii si leaga orasul Braila, in partea orientala a Romaniei, cu regiunea Tulcea, pe malul opus. Proiectul prevede realizarea unui pod suspendat de lungime totala 1.974,30m, impartit intre deschiderea principala, centrala, de lungime 1.120m, si cele doua deschideri laterale, de 489,65m si respectiv, 364,65m, pe malurile fluviului, Braila si Tulcea. Cele doua viaducte de acces, de 110m lungime, si cei 23km de drumuri de legatura completeaza intregul contract. 

Lucrarea se va executa de catre Asocierea Italo Japoneza constituita din Astaldi (Lider), si IHI Infrastructure Systems; Costul total estimat al intregii lucrari este de circa 450 milioane de euro (2,0 miliarde de RON); perioada de realizare a lucrarii este estimata la circa patru ani.