STUDIU DE FEZABILITATE PENTRU REABILITAREA LINIEI DE CALE FERATĂ CRAIOVA - DROBETA TURNU SEVERIN - CARANSEBEȘ, PARTE A CORIDORULUI ESTIC AL MEDITERANEI

CLIENT

Compania Naţională de Căi Ferate (CFR S.A.)

VALOAREA APROXIMATIVE LUCRĂRII

5,200,000 (Design Value)

Anul de construcție

2018

Studiul de fezabilitate pentru reabilitarea liniei de cale ferată Craiova-Drobeta Turnu Severin-Caransebeș, linia de cale ferată a Coridorului Est/Mediteranean, analizează traseul cf existent care începe de la stația Craiova la km 248 + 760 și se termină chiar înainte de intrarea în Caransebeș Stația de la km 474 + 925.

Lungimea totală a liniei de cale ferată în cadrul acestui studiu este de 226,165 km. Pe această linie circulă atât trenuri de călători cât și de marfă, în prezent numărând 32 puncte de secționare. Infrastructura existentă este departe de standardele TEN-T, cât și de prescripțiile STI, aflându-se în condiții de mentenanță reduse, majoritatea structurilor sale fiind aproape de limita duratei de viață tehnică. Aceasta nu respectă noile reglementări și norme EN, având zone de instabilitate și prezentând riscuri geotehnice, hidrologice, hidrogeologice.

Linia traversează zone complexe din punct de vedere morfologic și, prin urmare, este importantă prezența lucrărilor majore precum tuneluri, poduri și lucrări de consolidare.

Cu semnarea acestui contract, CFR S.A. își propune să îmbunătățească standardele de transport prin aliniere cu cele europene.

Cele mai importante date ale liniei existente sunt prezentate mai jos:

- Lungimea traseului: 226 km

- Linie electrificată completă:

            - linie dublă electrificată: linia Craiova-Strehaia (60 km),

            - linie simplă electrificată: Strehaia -Drobeta - Tr. Severin - Caransebeș este o singură linie electrificată (166 km)

- Puncte de secționare (gări (CF) și stații mobile): 32

- Tunele: 11

- Poduri principale (cu o durată mai mare de 10 m): 55

- Poduri minore (cu o distanță mai mică de 10 m): 65

Proiectarea, care a început în noiembrie 2018 în JV cu Italferr S.p.A. și I.S.P.C.F. S.A. este inca in curs.