BENCHMARKING AND FUNDING STRATEGY PENTRU SERVICIILE DE TRANSPORT PUBLIC DIN ROMÂNIA.

CLIENT

European Bank for Reconstruction and Development (EBRD)

VALOAREA APROXIMATIVE LUCRĂRII

800,000 (Design Value)

Anul de construcție

2018

EBRD SMART Framework contract Benchmarking and Funding Strategy este un contract care vizează îmbunătățirea serviciilor de transport public și a infrastructurii rutiere din orașele și județele României. Aceast contract va ajuta administrațiile și operatorii locali publici selectați prin sprijinul comparativ pentru gestionarea transporturilor publice și a infrastructurilor rutiere. Benchmarking-ul va oferi un instrument de comparare a performanțelor operaționale în cadrul grupului de lucru, contribuind la: 

- dezvoltarea celor mai bune practici de management si întreprinde acțiunile necesare pentru îmbunătățirea performanței;

- monitorizarea calității activităților desfășurate, a rezultatelor obținute și a performanței sectorului. 

În cadrul contractului va fi urmărită o agendă cu mai multe entitații, cu scopul de a obține surse de finanțare mai sigure și pe termen mai lung. Strategia de finanțare evaluează strategiile de finanțare posibile și asigură un dialog politic larg cu recomandări pentru adoptare. Se vor organiza seminarii și vizite in teritoriu pentru a prezenta oportunitățile îmbunătățite în operațiunile de transport public și întreținerea drumurilor și stimularea participării sporite a sectorului privat. Contractul-cadru a fost semnat in Februarie 2018 și va fi finalizat la Ianuarie 2022.