STUDIU DE FEZABILITATE A DRUMULUI DE MARE VITEZĂ S-19, BABICA - DOMARADZ

CLIENT

Generalna Dyrekcja Dróg Krajowych i Autostrad (GDDKiA)

VALOAREA APROXIMATIVE LUCRĂRII

4,000,000 (Design Value)

Anul de construcție

2018 (Start Design)

In urma castigarii licitatiei din 2018, IRP, impreuna cu Promost Consulting S.r.l., si-au adjudecat o alta licitatie de proiectare, pentru realizarea studiului de fezabilitate al drumului de mare viteza S-19, Babica - Domaradz. Acest tronson reprezinta 23 Km din cel mai amplu proiect corespunzator realizarii drumului de mare viteza “Via Carpatia”.

Zona interesată de investiție trece prin municipalitățile Czudec, Strzyżów, Niebylec și Brzozowski, precum și, bineînțeles, Babica și Domaradz, respectiv secțiunile de început și de sfârșit ale lotului rutier. Această zonă este compusă în principal din zone forestiere, păduri mici, terenuri agricole și este traversată de câteva căi de apa mai mari și mai mici.

Tronsonul de pornire este reprezentat de sfârșitul primului lot S-19 și, în detaliu, de la intersecția Babica de la km 21 + 650, unde drumul traversează râul Wisłok și zona aferentă Natura 2000, care se deplasează spre sud. După zona Wielkie Pole, vine intersecția rutieră Strzyżów-nowarnowa, unde S-19 traversează drumul de stat Nowarnowa - Niebylec. Centrul MOP este planificat pe ambele părți ale drumului în țara Jawornik. Continuând spre sud, autostrada traversează drumul național n. 19 și intră în zona de peisaj protejat Hyżieńsko-Gwoźnicki. Odată ajuns în apropierea orașului Domaradz, traseul proiectului traversează drumul de stat Domaradz - Przysietnica, iar mai spre sud, se intersectează cu drumul nr. 886. Aici, așadar, este prevăzută intersecția dintre Domaradz acolo unde se termină traseul.

 

Parametri tehnici de bază:

- clasa tehnică S;

- viteza de proiectare - 100 km / h;

- viteza maximă - 110 km / h;

- numărul de benzi - 2 x 2;

- lățimea benzii - 3,50 m.

 

Obiecte de inginerie:

În funcție de stadiul actual de progres al lucrărilor de proiectare (10.2018), se așteaptă următoarele:

- 3 sau 2 tuneluri rutiere (se desfășoară activități pentru optimizarea traseului S19 și reducerea numărului de tuneluri)

- 11 overpass;

- 1 pod;

- 7 viaducte;

- 2 intersecții rutiere;

- 7 pasaje minore;

- Alte lucrări minore