PROIECT TEHNIC ȘI DETALII DE EXECUȚIE DRUMULUI DE MARE VITEZĂ S19 “RZESZÓW – BABICA”

CLIENT

JV Mostostal - Acciona C. for GDDKiA

VALOAREA APROXIMATIVE LUCRĂRII

400 Mln

Anul de construcție

2020

Echipa noastră din Polonia, IRP BIURO PROJEKTOW SP.ZO.O., va lucra cu Promost Consulting Sp.zo.o. și cu Grupul Acciona pentru proiectarea PT și DDE autostrăzii S19, primul lot de la Rzeszow la Babica.

Întreaga lucrare include construcția unui drum de mare viteză pentru o porțiune de aproximativ 10 km, foarte tehnologică datorită prezenței a numeroase lucrări majore de artă, cum ar fi poduri, viaducte, tuneluri și consolidarea zonelor de alunecare de teren.

IRP, în detaliu, va fi interesat pe proiectarea a două tuneluri, fiecare cu o lungime de 2,2 km și un diametru de aproximativ 15 m. Proiectarea și realizarea lucrărilor subterane vor fi într-adevăr interesante din punct de vedere tehnic, deoarece săpăturile se vor face în materialele Carpathian Flysch.

Realizarea, având în vedere proiectarea, avizele de obținere și timpii de construcție, vor dura aproximativ patru ani, iar lucrările vor fi realizate complet de JV Mostostal - Acciona.

Contractul, pe lângă proiectarea PTi și DDE, prevede și obținerea aprobărilor și asistență tehnică in șantier în favoarea Antreprenorului.

Rezultat excelent pentru IRP care, cu acest nou contract, începe proiectul său de proiectare a tunelului în Polonia.